Cu fața descoperită

Cu fața descoperită – Savatie Baștovoi

Credință și libertate în vremurile de pe urmă

CARTEA CARE TE AJUTĂ SĂ-ȚI CUNOȘTI GRADUL DE LIBERTATE

Cu fata descoperitaPentru majoritatea creștinilor ortodocși (și nu numai) despre scriitorul monah Savatie Baștovoi nu putem aduce prea multe noutăți. El este destul de cunoscut atât în mediile clericale/mirenești cât și în cele literare. Savatie Baștovoi este unul dintre cei 27 de scriitori selectați de statul francez să reprezinte oficial literatura română la Salonul de Carte de la Paris în 2013, an în care România a fost invitată de onoare. Cărțile sale sunt traduse în Franța, Italia, Germania, Rusia, Macedonia și SUA. Este deținătorul mai multor premii pentru literatură. Este autorul a peste douăzeci de cărți vândute într-un tiraj cumulat de aproape jumătate de milion de exemplare.
De unii critici contestat (a se vedea și prezența sa la Salonul cărţii de la Paris) de majoritatea apreciat, Savatie Baștovoi continuă să fie anti așa cum el însuși declară: Eu sunt anti de felul meu şi asta nu e niciun secret. Întotdeauna intrigant, folosind mijloace artistice și practicând amestecarea genurilor, Savatie Baștovoi reușește totodată să rămână fidel tradiției ortodoxe.

CARTEA CARE TE AJUTĂ SĂ-ȚI CUNOȘTI GRADUL DE LIBERTATE

Cu fața descoperită este cartea pe care v-o recomandăm în rubrica noastră O carte bună de citit.  Ea este scrisă pe măsura vremurilor pe care le trăim. Răspunde la o serie de întrebări: „CE ESTE libertatea și câtă nevoie mai avem de ea? Ce am face dacă am fi cu adevărat liberi? Ce ne face cu adevărat liberi? Cu alte cuvinte ce ne împiedică să fim liberi? Dacă am putea avea tot ce ne dorim, ce ar fi acel ceva? Ceea ce ne dorim ne-ar face oare liberi sau ne-ar robi mai mult? Cât de des ne gândim la libertate? Unde începe și unde se termină libertatea?”

Cele trei întrebări cu care începe libertatea:
Cine sunt? Ce fac? Ce vreau?

Din cuprins:
Ideea de libertate / Cele trei întrebări cu care începe libertatea: Cine sînt? Ce fac? Ce vreau? / Cum am ajuns să gîndesc ceea ce gîndesc? / De unde știu ceea ce știu? / Ce cunosc? Ce spun? Cum spun? / Unde mă aflu? Cu cine mă aflu? / Ce sînt gata să fac pentru libertate? / Legile / Convenții, norme și coduri / Așa‑zisul „stil de viață” și manierele / Secte, grupuri, cluburi / Libertatea de expresie și de mărturisire / Boala / Moartea / Trupul / Păcatul / Frica / Despărțirea / Credința / Însemnări despre libertate din diferite perioade / Însemnări despre credință


Înscrie-te pentru a primi ultimele noutăți!