Despre noi!

Paraclisul din Parohia Sf. Ier. Nicolae și Sf. Ier. Nectarie – Pitești

Biserica Sf. Ier. Nicolae și Sf. Ier. Nectarie se află la intersecţia de drumuri cu calea ferată, în imediata apropiere de una dintre cele mai mari intrări în oraşul Piteşti, Podul Viilor.  Bisericuţa din lemn cu hramul Sf. Ier. Nicolae și Sf. Ier. Nectarie  în care slujim în prezent a fost ridica la inițiativa pr. Soveja Ionuț Codruț și sfinţită de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în luna decembrie a anului 2006. La scurt timp, ocrotitor alături de Sf. Ier. Nicolae, este numit şi Sf. Ier. Nectarie, mare făcător de minuni și tămăduitorul bolnavilor.

Biserica Sf Ierarh Nicolae ;i Sf. Ierarh Nectarie

Biserica Sf Ierarh Nicolae și Sf. Ierarh Nectarie

Întrucât este un spaţiu mic dedicat serviciului divin public, în viitorul apropiat ne dorim construirea unei biserici de dimensiuni mai mari.

Anul 2021 este unul istoric pentru parohia noastră. În luna februarie, moștenitorii familiei Ilie și Aurelia Gheordunescu (Manolache Valentina, Gheordunescu Marian, Chețan Nicoleta-Melania și Caracaș Luminița) au donat un teren în suprafață de 280 mp. Terenul se află în imediata apropiere a terenului pe care se află actuala bisericuță de lemn. Viitoarea construcție va fi din zid.

Luna aceasta, iunie 2021, Primăria Pitești a emis Certificatul de urbanism Nr. 681/16.06.2021 în vederea: Edificare lăcaș de cult – Biserică ortodoxă și împrejmuire teren. Depunem în continuare efortul a a obține toate Avizele solicitate în acest Certificat de urbanism, întocmirea Documentatiei Tehnice pentru obtinerea Autorizatiei de Construire  și a Documentatiei Tehnice pentru Organizarea Executiei .

Toți cei care doresc să susțină lucrarea noastră ne pot sprijinii fie prin donații direct la Oficiul parohial (la biserică),

fie prin donații în contul (RON):
– CEC Bank
IBAN: RO52CECEB00030RON2539386 

Sf. Ier. Nicolae și Sf. Ier. Nectarie sunt rugători în ceruri înaintea lui Dumnezeu pentru enoriaşii acestei parohii nou înfiinţată. 

Biserica Sf Ierarh Nicolae și Sf. Ierarh Nectarie


Program Litugic


Luni – Miercuri:
09.00 – 12.00 – Servicii religioase la cerere
*prima miercure din lună se va oficia Taina Sf. Maslu
Joi: 09.00 – Acatistul Sf. Ier. Nicolae, rugăciuni pentru sănătate și vindecarea de boli
Vineri: 09.00 – Acatistul Sf. Ier. Nectarie, rugăciuni pentru sănătate și vindecarea de boli
Sâmbătă: 8.00 – Sfânta Liturghie, Parastase
Duminică: 8.30 – Utrenia, 9.30 Sf. Liturghie


Lasă aici adresa ta de mail și vei fi printre primii care vor afla informații despre activitățile noastre pastoral-misionare, social-filantropice sau administrative!

Localizare pe hartă: