Concursul Național: Unirea – Libertate şi Unitate – Etapa eparhială

 

 

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Patriarhia Română organizează în această perioadă etapele preliminare ale Concursului Național: «UNIREA-Libertate şi Unitate», cu scopul de a cultiva în sufletul copiilor dragostea față de țară și de Biserică, învățându-i astfel să respecte valorile tradiționale, istorice și culturale.

În acest sens, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a desfășurat astăzi etapa eparhială a acestui concurs. Evenimentul a fost organizat în Paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din Centrul Eparhial sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic care a adresat un cuvânt de binecuvântare și felicitare tuturor celor implicați în concurs.
Conform metodologiei aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru desfășurarea acestui concurs național, au fost selectate cele mai reușite proiecte realizate în cele șase protoierii ale Eparhiei Argeșului și Muscelului. Printre proiectele participante a făcut parte și proiectul alcătuit de Parohia Sf. Ier. Nicolae și Sf. Ier. Nectarie din Pitești în parteneriat cu Școala Gimnazială „Al. Davila” – Nr. 14 din Pitești, care a obținut locul trei la etapa pe protoierii.
Cei prezenți la etapa eparhială au avut ocazia să vizioneze materialele video pregătite de fiecare grup catehetic și să aprecieze eforturile depuse de toți cei care au fost implicați. De asemenea, au fost prezentate programe artistice cu cântece patriotice dedicate Centenarului Marii Uniri.
În urma evaluării lucrărilor alcătuite la cele trei secțiuni, literară, artistică și multimedia, comisia de jurizare a stabilit ca elevii parohiei Godeni din protopopiatul Câmpulung Muscel să reprezinte Eparhia Argeșului și Muscelului la etapa națională a concursului care va avea loc în data de 21 mai 2018, la București, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.
Toți copiii care au participat astăzi la faza eparhială au fost premiaţi de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic care le-a oferit diplome,cărți și premii în bani.
În cele șașe protoierii ale Eparhiei acest proiect s-a bucurat de un real succes fiind implicați în total peste 700 de copii din învățământul preuniversitar.

sursa: www.eparhiaargesului.ro